PŘEHLEDNĚ: Kontakty pro rodiče, kteří se ocitnout v těžké životní situaci

domů / signaly / PŘEHLEDNĚ: Kontakty pro rodiče, kteří se ocitnout v těžké životní situaci

Každý z nás se může ocitnout v těžké životní situaci. Nemáte na zaplacení nájmu, jídla, pomůcek pro své děti nebo si nevíte rady s jejich výchovou…

Říct si o pomoc není ostuda. Právě naopak. Je to znak statečnosti a rozumu.

Proto jsme v rámci našeho projektu Signály vytvořili kartu KID pro rodiče, kde jsou přehledně a na jednom místě popsány možné situace, do kterých se můžete dostat a přímé kontakty, kde můžete najít pomoc, v tomto případě konkrétně na Mostecku. Vy si je nyní můžete prohlédnout, stáhnout a začít využívat.

Budeme moc rádi, když nám napíšete, jak se Vám karty líbí nebo co Vám v nich naopak chybí. Je pro nás velmi důležité, aby karty plnily svoji funkci a pomohly Vám vyřešit nepříjemné situace.

V současné době pomáháme rodinám na Mostecku, ale výhledově chceme materiály rozpracovat a šířit je do dalších míst České republiky.

Projekt Signály.

Děláme vše proto, abychom děti v ohrožení dokázali včas rozpoznat a napojit je na vhodnou pomoc. Systematicky budujeme mezioborovou spolupráci, zavádíme funkční nástroje a aktivity na podporu dětí, školíme lidi v praxi a zprostředkováváme jim potřebné know-how. Díky včasné pomoci můžeme změnit nejeden dětský osud.

Projekt realizuje Česká odborná společnost pro inkluzivní vzdělávání a finančně podporuje Nadace České spořitelny.